Awkakelen 22 Posted September 12, 2019 Report Share Posted September 12, 2019 Minęły dwa tygodnie od premiery Classica i chyba można już powiedzieć co nieco na jego temat. Jakie są wasze odczucia dotyczące levelingu, dungeonów, pathingu, cleavingu, warstwowania, right-click reportów... i tak dalej? Osobiście wbijając prawie 60 poziom, po zrobieniu paru konkretnych instancji, wraz z byciem na bieżąco z anglojęzycznym community streamerów i graczy-- jestem w stanie stwierdzić z pełną odpowiedzialnością, że Nostalrius, Light's Hope, a nawet Elysium> Classic Venator 1 Link to post Share on other sites
GuessWhosBack 11 Posted September 13, 2019 Report Share Posted September 13, 2019 Layering zabija całkowicie przyjemność gry. Ludzie wykorzystują to na potęgę nabijając materiały do profek / farmiąc konkretne bossy w dungeonach (gdzie w BRD farma Emperrora pozwala na zaoszczędzenie 1-2h przez layering). Wbity mam 60, bugów trochę znalazłem, jednak nie jest to ilość taka, jaką się spotykało na privach. Z najgorszych, które odczułem na własnej skórze: xp bug - będąc w raid pt brak kary na doświadczenie, przez który masa osób wylevelowała na dungach na aoe cleave (owszem, można w 5man, ale 7-8man SM/ZF było najbardziej opłacalne). threat demo shouta 1-2sek. lag przy wydawaniu komend dla petów retail AI u mobów (natychmiastowa reakcja na casty graczy gdy mob ma interrupty, tak samo movement) + masa bugów tutaj: https://us.forums.blizzard.com/en/wow/c/wow-classic/support-and-bug-report?order=posts Bug z XP i threatem już naprawione. Niestety tyle jeżeli chodzi o fixy. Z tym porównaniem do privów częściowo się zgadzam, z wyjątkiem Elysium, bo tam ilość małych bugów, które uprzykrzały grę była taka, jak na privach w 2012 roku. Venator 1 Link to post Share on other sites
Venator 34 Posted September 14, 2019 Report Share Posted September 14, 2019 Mi osobiście brakuje Nostalriusa, pokazywał że poprawili to co na classicu było spieprzone a aktualnie jest to potwierdzone. Ciekawi mnie sytuacja classicu na nowy rok. Link to post Share on other sites
Awkakelen 22 Posted September 22, 2019 Author Report Share Posted September 22, 2019 Myślę, że napływ graczy jaki będzie na prywatnych serwerach będzie gigantyczny. Ludzie będą chcieli robić nowy kontent. Będzie istny renesans TBC i Wratha. A Classic jak się nim znudzą zoomerzy przejdą na retaila. Boomerzy będą raidlogować i tak to będzie. W ciemno stawiam, że na nowy rok 50% odpadnie. Link to post Share on other sites
Sanay 66 Posted September 22, 2019 Report Share Posted September 22, 2019 Jestem tego samego zdania, wbiłem 16lvl.. ale to nie ten sam klimat.. Link to post Share on other sites
Recommended Posts